Felhasznált faanyagok

A lépcsőink építéséhez leggyakrabban használt keményfák

A falépcsők építésére felhasznált anyagok a célnak legjobban megfelelő hazai keményfák, általában gőzölt bükk, tölgy, kőris, juhar, de készíthető más fafajból is. Felületkezelésük a járófelületen kétkomponensű parkett lakkal, egyéb részeken bútorlakkal történik natúr, pácolt vagy színezett kivitelben.

Gőzölt bükk

A gőzölt bükk a legáltalánosabban használt alapanyagunk, natúr lakkozva és pácolva is esztétikus. Keménységét, tartósságát tekintve kiválóan megfelel a lépcsőépítés követelményeinek. Jelenleg a legolcsóbb.

Tölgy

Tölgyfát ott célszerű alkalmazni, ahol ez a nemes anyag határozza meg a belső teret. Harmonizálhat a parkettával éppúgy, mint beltéri ajtók vagy bútorok felületeivel. Felületkezelése lehet pácolt vagy natúr lakkozott.

Juhar

A juhart akkor ajánljuk, ha kifejezetten világos lépcsőt szeretne, azonban nem cél, hogy a fenyő struktúrájával harmonizáljon.

Kőris

A kőrisfát akkor célszerű alkalmazni, ha világos lépcsőt szeretnénk határozott struktúrával. Nagyon jól illeszthető olyan terekbe, ahol a fenyő dominál akár járófelületként, födémként, bútorként, akár lambériaként.